Wandeling door Montenegro

HOMESLOVENIň

MONTENEGRO

KROATIňGASTENBOEK

E-MAIL
Uitgehakt pad door het leger door de kloof. Uitgehakt pad door het leger door de kloof.
Een rugzaktocht in Montenegro - vanuit Medjurijece


De tocht gaat van Medjurijece door kloof naar Velje Duboko, verder naar het meer van Capetanovo terug naar Velje Duboko en via een grindweg en een asfaltweg weer naar Medjurijece.

Medjurijece ligt aan de asfaltweg van Podgorica naar Belgrado. Vanuit Podgorica op 21 kilometer afstand. In Podgorica een kleine taxibus nemen en zeggen tegen de chauffeur dat je naar Medjurijece gaat.

Uit laten zetten bij caferestaurant en 1 kilometer links van de weg teruglopen richting Podgorica. Je ziet dan een zijweg aan de andere kant lopen en die ga je in, over de brug over de beek.

Na de brug linksaf, de andere beek oversteken via een kleine brug, dan rechtsaf langs de beek verder, ongeveer 1 uur lopen en dan kom je weer bij een brug. Die ga je over en dan linksaf de kloof in.

In deze 12 kilometer lange kloof heeft het leger 25 jaar geleden een pad uitgehakt van 20 tot 50 meter boven de bodem naar het dorp Velje Duboko. Heel indrukwekkend. Er is geen mogelijkheid om te kamperen in de kloof.

Let op! Op minstens 1 plaats is het pad verzakt. Dus gaan vroeg op de dag en zelf bepalen of het veilig genoeg is om door te gaan. Tijd overhouden om desnoods bijna bij het einde terug te gaan. Overnachten met de tent kan op het strandje voor de laatste brug.
Voormalig JoegoslaviŽ:
Montenegro Overnachten voor de kloof.
Overnachten voor de kloof. De wandeling begint aan de andere kant van de brug linksaf.

Kamperen in het dorp Velje Duboko. Kamperen in het dorp Velje Duboko.
Hooischelven Het zeisen is klaar. De hooischelven staan gereed om naar beneden gebracht te worden.
Blik op het meer van Capetanovo

Blik op het meer van Capetanovo Blik op het meer van Capetanovo. Van hier kun je ook met de auto over een grindweg naar Niksic. Toeristische plek. Er is een eenvoudig cafť.
Gezicht op de kloof vanuit Velje Duboko Gezicht op de kloof vanuit Velje Duboko.
De asfaltweg vanuit Velje Duboko naar Medjurijece Op de terugweg nemen we de asfaltweg vanuit Velje Duboko naar Medjurijece.


voor rugzaktochten.nl