Wandeling door Montenegro

Een rugzaktocht in Montenegro


- Algemene beschrijving

Montenegro is een bergachtige staat ongeveer 1/3 van Nederland en er wonen 600.000 mensen. De dichtheid is 45 inwoners per vierkante kilometer, maar in de hoofdstad Podgorica wonen al 120.000 mensen.

De munt is de euro. Er is veel toerisme aan de kust. In het binnenland niets. In het binnenland zijn behalve in de grotere plaatsen (vanaf 5000 inwoners) geen hotels of pensions. Het meenemen van een tent is vereist. De mensen spreken op het ''platteland'' nagenoeg geen andere taal als servo-kroatisch.


- De rugzaktochten

Op deze site staan diverse tochten door Montenegro beschreven. Klik op de onderstaande links, voor de pagina's van de betreffende tochten.

1) Rugzaktochttocht van Scepan Polje naar Zabljak
2) Rugzaktocht door Sinjajevina
3) Rugzaktocht vanuit Medjurijece


Bij de verhalen over de tochten staan de nodige dia's van de voettocht, met commentaar. Op de kleine foto's kunt u doorklikken, voor een vergroting.
Voormalig JoegoslaviŽ:
Montenegro Wandeling door voormalig JoegoslaviŽ
Kaart van heel voormalig Joegoslavie (klik op de afbeelding). Montenegro, Kroatie en Slovenie maakten er onderdeel van uit. De officiele taal was het Servo-Kroatisch. Nu wordt deze taal nog gesproken in Montenegro en Kroatie. In Slovenie wordt Sloveens gespro-ken, een verwante taal.


voor rugzaktochten.nl